Телешки руладини с бял сос

Телешки руладини с бял сос Лакомник

Лесна и апетитна кулинарна глезотийка

Телешки руладини с бял сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешки шницели

3-4 моркова

1 глава целина

1 к.ч. бяло вино

1/2 връзка магданоз

черен пипер

1 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. брашно

олио

масло

Начин на приготвянe

Морковите и целината се настъргват на едро ренде и се запържват в масло. Прибавя се малко вино, магданоз и черен пипер. На всеки шницел в единия край се слага от тази смес, завива се на руло и се забожда с клечка за зъби. Така приготвените шницели се пържат и задушават с малко вода, докато омекнат. Отделно се разбива брашното в киселото мляко и се прибавя към соса. Ястието се задушава още малко на слаб огън. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пуешки руладини с бира
Обезкостяват се бутчета и гърди и се оформят филетата. Начукват се леко с дървено чукче, за да станат тънки. Овкусяват се с червен и черен пипер. Задушават се на слаб...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц