Телешки медальон със спанак

Телешки медальон със спанак Лакомник

Фантастично и изискано предложение за обяд или вечеря

Телешки медальон със спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 шницела

1,5 кг спанак

120 г масло

100 г кашкавал

500 мл прясно мляко

1 с.л. брашно

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло. Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда се с млякото и се вари да се сгъсти. Осолява се, прибавя се черен пипер и ¾ от настъргания кашкавал. Шницелите се пържат от двете страни и се нареждат в чиния. Върху всеки шницел се слага от спанака, залива се със соса и се поръсва с настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Свински медальон с грах
Смесете месото с оцета и оставете да престои 10 минути. Загрейте тиган на средно силен огън и запечете без мазнина лука и чесъна за 2 минути. Добавете месото и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц