Телешка мусака с патладжани
Вкусна и ароматна мусака за цялото семейство
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаният на дребно лук се пържи, прибавя се смляното месо и се пържи отново. Слагат се сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз. Полученото се поставя в тава. Върху него се нареждат полуизпържени патладжани, върху които се слага втори ред от запръжката и върху нея пак патладжани. Така подредената мусака се залива с прецеден доматен сос и малко хладка вода. Отгоре се полива със заливката от яйцето, млякото и брашното и посипва с настърган кашкавал. Пече се само отгоре.
Още по темата
Изчистения булгур изсипваме в студена вода 30 минути преди да започнем да готвим. Почистваме кромида и морковите и ги нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко олио,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп