Сьомга с джинджифилов сос
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
Апетитно изкушение за празнична вечеря
![Сьомга с джинджифилов сос](https://lakomnik.bg/f/news/7/660_d85c9b71a877611a1786204029de27c4.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
60 мин
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
4
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Ябълковият оцет, соевият сос и джинджифилът се смесват в купичка. Парчетата риба се поливат с маринатата и се оставят да отлежат. Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на ситно. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута. След това се наливат 400 мл вода. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. В соса се налива разтвореното в малко вода нишесте, разбърква се и с него се заливат рибите. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
Осолете добре котлетите сьомга, ръснете малко зехтин и ги сложете в тава с малко вода да се пекат на максимална температура. Добавете и зеленчуците. Стават много...
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп