Сметанова торта с бишкоти
Лека, бърза за приготвяне и много вкусна домашна торта
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Предварително се приготвя сироп от захарта на пясък с 1 чаена чаша вода. Сиропът се сварява и след охлаждане се ароматизира с ванилията. Сметаната се изстудява добре, след което се разбива леко. Към полуразбитата сметана се прибавя пудрата захар и се разбива до получаването на леко сгъстен пухкав крем. Половината от бишкотите се потапят в захарния сироп и се нареждат в чиния. Намазват се отгоре със сметанов крем, върху който се нареждат останалите бишкоти, също сиропирани. Отново се намазва тънък слой сметанов крем. Най-отгоре се настъргва шоколад или се поставят цели плодове от конфитюр или сладко.
Още по темата
Блатовете се пекат в две различни тавички, малката е с диаметър 16 см, а голямата е с диаметър 26 см. За големия блат разбиваме 4 яйца с 1 чаена чаша кристална захар...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп