На блата:
4 белтъка се разбиват с миксер на пяна, след което се прибавят постепенно 6 големи лъжици студена вода и пяната се стабилизира. 4 жълтъка се разбиват с миксер с 1 ч.ч. захар. По малко от жълтъците се прибавят към белтъците. След това се прибавя 1 ч.ч. брашно, разбъркано с 1 бакпулвер и 2 ч.л. какао. Всичко това се изсипва в тава, намазана с масло и брашно. Пече се в предварително загрята фурна. Блатът не се изважда веднага от фурната, за да не спадне. Изстиналият блат се разрязва на две части.
На крема:
1 кофичка сметана се разбива с миксер с 1 и 1/2 ч.ч. захар и 1 ванилия до сгъстяване. С получения крем се намазват блатовете. Върху първия се слагат половината крем, настърган шоколад може и орехи, върху втория блат - пак крем, шоколад, орехи. Готовата торта се слага в хладилник, за да се стегне.