Скумрия с чеснов сос

Вкусна вечеря, която ще събере цялото семейство около масата


Начин на приготвянe
Рибата се изчиства добре и се измива. Чесънът се почиства и счуква със сол. Разрежда се с оцета и водата. На дъното на дълбок тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно и се запържва добре. Изважда се в чиния. В част от останалата от пърженето мазнина се слагат 2 с.л. брашно. Запържва се и се добавя чесновата смес, подправките и се бърка до получаване на гладка каша. Залива се рибата и се оставя леко да изстине и да поеме от соса. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп