Скумрия на фурна със зеленчуци



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Почистените и измити риби се осоляват и се подреждат в подходяща тава. Лукът се нарязва на половинки, а след това на филийки. Морковите и целината се нарязват на дребни жулиени, а чесънът – на ситно. Всичко се осолява леко, разбърква се и се изсипва върху рибите. Заливат се с олиото и 50 мл гореща вода и се задушават във фурна (180°С) около 40 минути. Нарязаните домати се прибавят към соса от зеленчуци и също се задушават, като се внимава да останат леко хрупкави. Преди сервиране ястието се поръсва с нарязания магданоз.
Още по темата

Почистете рибата, измийте я и подсушете добре, намажете я със сол и черен пипер от вън и от вътре и направете малки нарези по кожата. За да приготвите зеленчуковата...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп