Скариди Строганоф

Невероятна вкусотия, която става за нула време


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Скаридите се заливат със сока лимона и се оставят да се мариноват за няколко минути. Сотират се за 1 – 2 минути в затопления зехтин. Изваждат се с лъжица и в същата мазнина се запържва лукът, докато стане прозрачен. Прибавя се сметаната, оставя се да ври при непрекъснато бъркане, докато сосът се сгъсти. Слага се пюрето и се разбърква отново. Скаридите се връщат в ястието. Варят се в продължение на няколко минути, след което се свалят от котлона и се сервират с ориз.
Още по темата

Слагаме 3 с.л. маргарин в тенджера и държим на среден огън, докато се разтопи. Прибавяме брашното и разбъркваме постоянно, като внимаваме да не прегори. Махаме за...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп