Свинско филе със сушени кайсии

Свинско филе със сушени кайсии Лакомник

Уникално вкусно и ароматно ястие

Свинско филе със сушени кайсии
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско филе

1 ч.ч. пилешки булъон

100 г сушени кайсии

250 г сметана

50 г масло

2-3 глави лук

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Кайсиите се накисват от предната вечер в студена вода. На следващия ден се отцеждат, подсушават се и ако са по-едри, се нарязват на ивици. Маслото се разтопява в тенджера и в него леко се запържва нарязаният лук. Прибавя се свинското филе, измито, подсушено и нарязано на малки парченца. Сместа се запържва, като се разбърква непрекъснато. Добавят се пилешкият бульон и сушените кайсии. Ястието се оставя да заври и се задушава 20 минути на по-слаб огън без капак, като от време на време се разбърква. Добавят се сметаната, черния пипер и сол на вкус и всичко се загрява още веднъж, без да се оставя да кипне. По желание може да се поръси с пресни зелени подправки по избор.

Още по темата
Още по темата
Свинско с лук и ябълки
Пържолите се подреждат в тава. Между тях се слагат нарязаният лук и ябълки. Карамфилът се поставя между ябълките. Посолява се добре със солта, пипера и другите...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц