Свинско филе със синьо сирене и маслини
Интересна и лесна идея за вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото и маслото до златисто, подправя се с черен пипер. Прибавя се месото, залива се с вода и ястието се захлупва с капак и се оставя да къкри на умерен котлон за половин час. Когато месото се свари, се изважда с решетеста лъжица. На негово място се поставят маслините и намачканото с вилица синьо сирене. Добавя се сметаната и се разбърква. Оставя се още 5-10 минути на тих огън. Месото се поднася, нарязано на филийки и полято със соса. Комбинацията от синьо сирене и маслини е невероятна.
Още по темата
Нарязваме месото на средно големи парчета. В тенджера загряваме олиото и запържваме свинското около 4 мин., докато не промени цвета си. Прибавяме чесъна и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп