Свинско с червено цвекло, моркови и лук

Лесен и апетитен специалитет за вечеря


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Свинската плешка се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Месото се вари 30- 40 минути. Вадят се мръвките и се подреждат в гювеч. Медът се смесва с бирата. Кореноплодните се почистват и измиват. Режат се на кубчета. Лукът се реже на пръстени. Зеленчуците се разпределят между месото. Поръсва се сол, риган и червен пипер. Ястието се полива с бира и 2 ч.ч. прецеден свински бульон. Съдът се похлупва. Ястието се пече на умерен огън 40 минути. Поднася се топло.
Още по темата

Разрежете месото по средата, като не стигате до края. Обърнете го с разреза нагоре и го разтворете като книга. В единия край на всяка от двете страни остава по-дебело...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп