Свинско с ракия и ябълки
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете пържолите от мазнините и ги подправете, сложете ги в плик и оставете да се мариноват. Загрейте зехтина и запържете пържолите за 8-10 минути от двете страни и ги извадете. В същата мазнина запържете лука за 5 минути, поръсете със захар и гответе за 10 минути, добавете брашното, ракията или виното, разбъркайте добре и оставете да кипне за 1-2 минути. Добавете горещата вода и задушете за 20 минути. През това време нарежете ябълките, прибавете ги към останалите продукти, добавете месото и гответе още 20 минути.
Още по темата
Оваляйте филетата в брашно. Загрейте на средно силен огън 3 с.л. маслото и когато се разтопи, добавете месото и изпържете от двете страни по около 5 минути като...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп