Свинско с ракия и ябълки

Свинско с ракия и ябълки Лакомник
Свинско с ракия и ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински пържоли

2 с.л. брашно

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

2 с.л. зехтин

2 глави лук, нарязан

1 ч.л. захар

300 мл сухо ябълково вино или ракия

2 червени ябълки

200 мл гореща преварена вода

Начин на приготвянe

Почистете пържолите от мазнините и ги подправете, сложете ги в плик и оставете да се мариноват. Загрейте зехтина и запържете пържолите за 8-10 минути от двете страни и ги извадете. В същата мазнина запържете лука за 5 минути, поръсете със захар и гответе за 10 минути, добавете брашното, ракията или виното, разбъркайте добре и оставете да кипне за 1-2 минути. Добавете горещата вода и задушете за 20 минути. През това време нарежете ябълките, прибавете ги към останалите продукти, добавете месото и гответе още 20 минути. 

Още по темата
Още по темата
Лимоново свинско филе
Оваляйте филетата в брашно. Загрейте на средно силен огън 3 с.л. маслото и когато се разтопи, добавете месото и изпържете от двете страни по около 5 минути като...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц