Свинско по танзанийски

Свинско по танзанийски Лакомник

Вкусно и красиво ястие със свинско

Свинско по танзанийски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

1/2 кг лук

1 ч.ч. ориз

1 пакетче масло

малко олио

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на дребно, леко се запържва и задушава в олио с много лук, нарязан също на дребно. След това се изсипва в чугунена купа и с купата се обръща в кръгла тава. Около купата се слага измит два пъти 1 ч.ч. ориз, залива се с 3 ч.ч. вода, масло и се слага във фурната за около 30 минути на 200 градуса. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и черен пипер. 

Още по темата
Още по темата
Свинско филе с горчица
Филето се измива, залива се цялото със студена вода и се слага на огъня да се вари. При кипване се слага сол на вкус и се обира пяната с цедка. Варенето продължава на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц