
Лесно ястие, с което ще впечатлите семейството и гостите




Продуктите за марината се смесват. Месото се нарязва като за пържоли и се слага в маринатата за 15-20 минути. Лука се нарязва на ивици, гъбите на филийки, чесъна се нарязва на много ситно или се пресова. Месото се изважда от маринатата и се изпържва леко от двете страни - да се зачерви. Лука се пуска в маринатата от месото, оставя се за 5-10 минути, след което се запържва в мазнината (заедно с маринатата), в която се е пържило месото. Пържи се около 5 минути, след което се прибавят гъбите. Всичко се задушава на среден огън за 10 минути, посолява се (ако е необходимо), прибавя се чесъна, разбърква се, прибавя се сметаната, оставя се да кипне и се добавя настъргания кашкавал. Разбърква се добре и се пуска месото в соса. Оставя се да се задушава още 15 минути. Ако е необходимо се добавя още малко сметана. Може да се подправи с малко копър, когато е готово.

