Свинско в доматен сос

Свинско в доматен сос Лакомник

Лесен специалитет за обяд или вечеря

Свинско в доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1.5 кг свинско месо

2 големи глави лук

4-5 скилидки чесън

500 г домати от консерва, нарязани

300 мл сухо бяло вино 

босилек

магданоз

сол

черен пипер

олио

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на хапки, измива се и се подсушава. Изпържва се по около 4-5 минути от всяка страна и се слага на топло. В същия тиган се слага лукът и се задушава около 10 минути. Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън и се запържват за кратко. Слагат се доматите и виното, подправят се с черен пипер и сол, добавя се босилекът. Месото се връща в соса, слага се капак и се оставя да къкри около час на слаб огън. Накрая се поръсва с магданоз. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Супа със свинско и грах
Зеленчуците и картофите се почистват, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Месото се сварява на бавен огън в 2 л вода с част от листата целина и черен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц