Свински бут с чесън и мащерка

Апетитно ястие, от което всички ще си оближат пръстите


Приготвяне
120 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрява се фурната до 250 С. Смесва се половината масло със солта, чернен пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива свинскич бут и се поставя в тава. Около него се нареждат нарязаните на две глави чесън и се пече около 20 минути. Изважда се тавата, поръсва се върху бутчето и около него с мащерка, слага се виното, предварително загрято до кипване. Плътно се закрива тавата с фолио и се пече още час. Изважда се и се поставя се тавата на котлона, загрява се соса от печенето, добавя се останалото масло и изпечения и смачкан чесън. Оставя се да поври докато се посгъсти, около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася соса с бутчето и салата.
Още по темата

Настъргваме кромида, чесъна и доматите. Нарязваме на тънки парчета морковите, тиквичките, и кервиза. В по-голяма тенджера сипваме олиото, слагаме кромида и чесъна, а...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп