Вкусна идея за месни сарми
Доматения сос:
Нарязва се на ситно главата лук и чесъна. Запържват се до златисто. Прибавят се пасираните домати. Поръсва се със захар и сол. Сосът ври 5-10 минути.
Патладжаните се нарязват на тънки филийки. Посоляват се, оставят се да се поотцедят малко, за да изчезне горчивината им, след което се изплакват и подсушават. Изпичат се на грил тиган, като леко се намазват с олио от двете страни. Към каймата се прибавят яйцето, ситно нарязания или рендосан лук, галетата и подправките. Размесва се много добре. Оформят се кюфтенца, които се изпичат на грил тиган. Взима се 1 филийка патладжан и върху нея напречно се слага друга филийка патладжан. В средата на получения кръст се поставя кюфте. Завива се като сарма. Поставя в намаслено глинено гювече (или тавичка) със завитата част надолу. Залива се с доматения сос. Пече се на 180С градуса за 25-30 минути. При поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.