Сарми от шунка и пилешко месо

Идея как да си направите вкусни месни сарми


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пилешкото месо се обезкостява и се смила. Лукът се нарязва на ситно, задушава се в сгорещеното олио, прибавя се месото, а малко по-късно - лютеницата. Шунката се нарязва на правоъгълни тънки парчета, по две за всяка порция. Задушеното месо се разпределя между парчетата шунка, които се завиват на рула и се закрепват с конец или шиш. Подреждат се в подходящ съд, предварително намазан с масло, и се запичат. Отстранява се конецът (шишът) от готовите сарми. В малко студена вода се размива брашното и се смесва с киселото мляко. Поставя се на огъня, прибавят се разбитите яйца и след като сосът се сгъсти, с него се заливат готовите сарми. Поливат се с разтопеното масло, връщат се за 5 мин. във фурната и се сервират.
Още по темата

Патладжаните се запържват в олио, като преди това са нарязани на филийки и е отцедена горчивината им. Разбърква се яйцето, прибавят се сиренето, опечените и нарязани...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп