Актрисата Ким Катрал поддържа форма с режима „Саут бийч”
Красивите тела на холивудските диви съвсем не са им подарени от природата и те също като обикновените дами полагат много усилия и ограничават менюто си, за да останат слаби и здрави. Най-яркият пример за това е актрисата Ким Катрал, позната у нас с ролята си на Саманта от „Сексът и градът”. Тя е на 57 години, а цели 39 от тях е изживяла, спазвайки диета.
„Шегувам се, че съм на диета от 1974 г. Обичам да ям, а тялото ми по природа не е толкова слабо, особено на тази възраст. Имам огромен апетит и за това от момиче се налага да спазвам диета. Ще излъжа обаче, ако кажа, че вече ми се е превърнало в навик. Борбата е ежедневна”, споделя блондинката.
С различни ограничения Ким успява да запази секси тяло, което ѝ позволява да играе по-предизвикателни роли.
„Когато станах на 40, с тъга си помислих: „Повече няма да играя секси сирена". Почти 20 години по-късно още го правя и за това нямам съмнения дали си струват ограниченията", с усмивка добавя Ким.
Последните седем години актрисата се придържа към режима на хранене „Саут бийч” и уверява всички, че огромната й работоспособност и отсъствието на излишни грамове по нея се дължи на уникалната диета на Артур Агатсон. Разрешените специално за нея продукти веднага повдигат настроението: кралски скариди, пиле на грил, шоколадова торта, но с аерошоколад. „Сега се храня по схема, наречена „трета фаза“. Преди това имаше две не особено приятни. Първата разрешаваше всичко в разумни количества, но без въглехидрати. В този жесток ритъм живях две седмици. Във фаза номер две се разрешават плодове. А след това настъпва третата, най-леката, която продължава цял живот“, ободрява последователките си Ким. Ето и една рецепта, която е позволена в менюто й.
Зимна плодова салата
Продукти
250 г сушени кайсии
300 мл портокалов сок
2 банана
1 портокал
150 г нискомаслена сметана
150 г кисело мляко
2 с.л. течен мед
Приготвяне
Кайсиите се нарязват и се накисват в портокаловия сок за една нощ. На следващия ден към тях се прибавят нарязаните на кръгчета банани. Плодовете се разбъркват и се разпределят в чаши или се прехвърлят в купа за салата. Кората на половината портокал се обелва и се нарязва на тънки ивички, като се оставя за украса. Останалата половина на кората се настъргва на ренде и се смесва със сока, изцеден от портокала. Сметаната се разбива с тази смес и с меда до сгъстяване. Накрая се разбърква с киселото мляко. Преди поднасянето добре охладеният крем се разпределя върху плодовете. Десертът се украсява с ивичките портокалова кора.