Рут Колева е майсторка на ризотото

Рут Колева е майсторка на ризотото Лакомник
Рут Колева е майсторка на ризотото
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. зехтин

1 глава кромид лук

600 г почистена тиква, нарязана на кубчета

350 г ориз

1 ч.л. млян кориандър

200 мл сухо бяло вино

600 мл горещ зеленчуков бульон

80 г настърган пармезан

Начин на приготвянe

В голяма тенджера се загрява зехтинът и се прибавят кубчетата тиква и нарязаният на дребно лук. Готви се 15 минути, като се разбърква до омекване на зеленчуците. Прибавят се оризът и кориандърът. Запържва се за 1 минута и се сипва виното. Ястието се довежда до кипване, след което огънят се намалява. Вари се, като се разбърква периодично, докато оризът попие течността. Сипва се 1 черпак бульон и процедурата се повтаря, докато оризът попие всичкия бульон и омекне. Това отнема около 35 минути или до готовност на ориза. Ризотото трябва да стане гъсто и кремообразно. Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с настърган пармезан. Ризотото с тиква се разпределя по чинии и се поднася.

Още по темата
Още по темата
Лимоново ризото
Сварете на средно силен огън ориза с бульона. Намалете огъня до слаб и оставете да се вари 20-25 минути или докато оризът е сварен. Свалете ориза от огъня и добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц