Ризото с яйчен микс
Супер лесна и бърза идея за делничния ден
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок тиган с по- широко дъно или тенджера. Налива се зехтин и се поръсва сол. Най- напред се слага оризът и лукът. Запържват се за десетина минути. После се добавят останалите зеленчуци. Налива се една- две чаени чаши топла вода. Добавя се скилидката чесън. Съдът се похлупва. Ризото се задушава на тих огън, половин час. Готовото ястие се овкусява с розмарин. Разпределя се в четири чинии. Сварените яйца и сирене се рендосват. Добавя се щипка индийско орехче. С яйчения микс се поръсват порциите ризото.
Още по темата
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и заедно със счукания чесън се задушават в маслото до омекване. Добавят се нарязаните манатарки и пилешкото филе и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп