Ризото с яйчен микс

Ризото с яйчен микс Лакомник

Супер лесна и бърза идея за делничния ден

Ризото с яйчен микс
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз

2- 3 моркова

2 с.л. грах

2 с.л. царевица

1 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 ч.л. розмарин

За яйчения микс:

3 сварени яйца

200 г твърдо сирене

щипка индийско орехче

Начин на приготвянe

Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок тиган с по- широко дъно или тенджера. Налива се зехтин и се поръсва сол. Най- напред се слага оризът и лукът. Запържват се за десетина минути. После се добавят останалите зеленчуци. Налива се една- две чаени чаши топла вода. Добавя се скилидката чесън. Съдът се похлупва. Ризото се задушава на тих огън, половин час. Готовото ястие се овкусява с розмарин. Разпределя се в четири чинии. Сварените яйца и сирене се рендосват. Добавя се щипка индийско орехче. С яйчения микс се поръсват порциите ризото.

Още по темата
Още по темата
Ризото с пиле и манатарки
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и заедно със счукания чесън се задушават в маслото до омекване. Добавят се нарязаните манатарки и пилешкото филе и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц