Ризото с пиле

Ризото с пиле Лакомник
Ризото с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г пилешко филе

1 ч.ч. ориз

2-3 с.л. зехтин

1 глава лук

100 мл бяло вино

50 г пармезан

50 г масло

2 ч.ч. пилешки бульон

Начин на приготвянe

В дълбок тиган запържете до златисто филето нарязано на кубчета. Добавете ситно нарязания лук и запържете. Прибавете ориза и разбъркайте. Намалете температурата, залейте с виното и оставете да поври 2-3 минути. Разбъркайте и добавете половината бульон, като оставите да поври още 5-6 минути и долейте останалият бульон. Разбъркайте и оставете да ври до готовност като периодично разбърквате. Преди да отстраните от огъня, добавете маслото и пармезана и бъркайте докато се разтопи маслото.

Още по темата
Още по темата
Лимоново ризото
Сварете на средно силен огън ориза с бульона. Намалете огъня до слаб и оставете да се вари 20-25 минути или докато оризът е сварен. Свалете ориза от огъня и добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц