Ризото с пиле
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В дълбок тиган запържете до златисто филето нарязано на кубчета. Добавете ситно нарязания лук и запържете. Прибавете ориза и разбъркайте. Намалете температурата, залейте с виното и оставете да поври 2-3 минути. Разбъркайте и добавете половината бульон, като оставите да поври още 5-6 минути и долейте останалият бульон. Разбъркайте и оставете да ври до готовност като периодично разбърквате. Преди да отстраните от огъня, добавете маслото и пармезана и бъркайте докато се разтопи маслото.
Още по темата
Сварете на средно силен огън ориза с бульона. Намалете огъня до слаб и оставете да се вари 20-25 минути или докато оризът е сварен. Свалете ориза от огъня и добавете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп