Ризото с пиле и манатарки

Неустоимо кулинарно изкушение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и заедно със счукания чесън се задушават в маслото до омекване. Добавят се нарязаните манатарки и пилешкото филе и се задушават за няколко минути. Към тях се добавя оризът и леко се запържва. Долива се виното и оризът къкри, докато го поеме. След това се долива бульонът на порции. Оризът се бърка непрекъснато и преди поднасяне се подправя със сол, черен пипер и настърган пармезан. Разбърква се добре и се поднася горещо, като на върха на всяка порция се поставя парче печено пилешко филе.
Още по темата

Налейте бульона в голяма тенджера и оставете да кипне. Прибавете белите гъби, предварително измити в топла вода. В друг съд загрейте зехтин с 60 г масло. Запържете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп