Ризото с пиле и вермут

Става бързо и е с невероятен вкус


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Запържете в предварително загрята мазнина пилето за няколко минути. След това го сложете във форма за печене и го запечете в предварително загрята фурна на 130 градуса.
В тенджера сложете моркова, чесъна, лука и мащерката на умерена температура. Когато лука започне да омеква и да променя цвета си, прибавете ориза и разбъркайте докато зърната му не станат златисти. След това прибавете вермута. Когато се изпари влейте половината от бульона и при постоянно бъркане оставете ястието на котлона за 15 минути. При сервиране поръсете готовото ризото с настъргания пармезан прибавете запеченото пилешко и руколата.
Още по темата

В дълбок тиган се налива олио. Лукът се обелва, измива, нарязва се на ситно и се запържва леко за 5 минути до омекване. Чушките се нарязват на кубчета и се добавят към...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп