Ризото с грах
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Кипнете бульона с 300 мл от водата. Запечете граха като го поръсите за 2 с.л. вода за 4 минути на много слаб огън. Разбийте 1 1/2 от граха в блендер заедно с 1/4 с.л. горещ бульон. Смесете ориза с маслото, залейте с част от бульона и гответе в микровълнова фурна за 10 минути на умерена температура, като разбърквате веднъж. Добавете пюрето от грах, покрийте и отново загрейте в микровълновата за 8 минути, докато течността се изпари. Прибавете пармезана, останалия грах и подправете на вкус. Преди сервиране поръсете с пармезан.
Още по темата
Сварете на средно силен огън ориза с бульона. Намалете огъня до слаб и оставете да се вари 20-25 минути или докато оризът е сварен. Свалете ориза от огъня и добавете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп