Ризото с пшеница

Ризото с пшеница Лакомник
Ризото с пшеница
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 пшеница

350 г ориз

75 мл пилешки бульон

50 г почистен спанак

50 г рукола

1 стрък магданоз

1 глава лук

1 с.л. зехтин

25 г масло

25 г пармезан

4 щипки индийско орехче

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистете лука и го пасирайте. Измийте спанака и пасирайте заедно с половината от бульона, индийското орехче и черен пипер. Загрейте оставащата част от бульона в тенджера.

Загрейте зехтина в тенджера прибавете лука и го запържете за 3 минути на слаб огън, прибавете ориза и пшеницата и варете в продължение на 40-50 минути. Прибавете зеления сос, нарежете маслото на кубчета и настъргания пармезан и разбъркайте веднага.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц