Ризото с гауда и чоризо

Вкусна и апетитна идея за обяд


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В тенджера зеленчуковият бульон се довежда до кипване. Прибавят се лукът и оризът. Варят се до сваряване на ориза. Грахта се изсипва при ориза. Всичко се се разбърква и овкусява със сол и черен пипер. Добавят се и парчетата чоризо. Леко се разбърква, оставя се още 10 минути на котлона и се поръсва с настърганата гауда.
Още по темата

Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп