Ризото с гауда и чоризо

Ризото с гауда и чоризо Лакомник

Вкусна и апетитна идея за обяд

Ризото с гауда и чоризо
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г ориз

2 глави лук

400 мл зеленчуков бульон

150 г гауда

200 г чоризо

150 г замразен зелен грах

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

В тенджера зеленчуковият бульон се довежда до кипване. Прибавят се лукът и оризът. Варят се до сваряване на ориза. Грахта се изсипва при ориза. Всичко се се разбърква и овкусява със сол и черен пипер. Добавят се и парчетата чоризо. Леко се разбърква, оставя се още 10 минути на котлона и се поръсва с настърганата гауда.

 

Още по темата
Още по темата
Ризото с яйчен микс
Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц