Рибено руло

Рибено руло Лакомник
Рибено руло
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг мерлуза

2 глави лук

1 яйце

1 филия сух хляб

5 с.л. масло

400 г спанак

2 скилидки чесън

1 морков

150 г сирене

1 лимон

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Обезкостената риба и 1 глава лук се смилат, разбъркват се с яйцето, сол, черен пипер и накиснатата и изцедена филия хляб. От тази смес се оформя правоъгълник и върху него се разстила плънката от зеленчуци. В разтопеното масло се задушават 1 глава лук, нарязаният на ситно спанак, чесън и настърганият морков. Задушава се 10-15 минути и се изсипва равномерно върху рибата. Отгоре се натрошава сиренето и се завива на руло. Поставя се в намаслена тавичка и се пече в умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Мерлуза с чушки и градински чай
Залейте градинския чай със 100 мл топла вода. Загрейте грила до 180 градуса. Изпечете чушките в грила докато кожата им почернее, охладете ги в найлонов плик и ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц