Редена мусака
Приготвяне
50 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се замесва с нарязаните на дребно моркови, лук, чушка, настърганите на пюре домати и подправки и се оставя малко да престои, за да напие от различните аромати.
Междувременно картофите се нарязват на кръгчета. Могат да се запържат много леко в силно нагрята мазнина, но така ястието става доста по-мазно. На дъното на тавата се нарежда плътно един ред картофи. Върху него се разстила каймата, а отгоре се нареждат пак плътно останалите кръгчета. Така приготвената мусака се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече, докато горния слой картофи покафевее. Яйцата се разбиват с киселото мляко и се изсипват върху мусаката и тавата се пъха отново в печката, докато заливката се изпече напълно.
Още по темата
След толкова много исторически, културни и етнически преплитания на Балканите никак не е чудно, че в различни части на полуострова човек намира едни и същи песни,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп