Пюре от гъби
Бърза и апетитна рецепта за гарнитура
Приготвяне
35 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистените и едро нарязани гъби се варят в слабо подсолена вода на тих огън до омекване. Отцеждат се от бульона, който се запазва, и се пасират. Брашното се запържва в маслото до светлочервено оцветяване, прибавя се пюрето от гъбите и се разрежда с млякото и бульона от гъбите до желаната гъстота. Пюрето се кипва, подправя се на вкус със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок.
Още по темата
Изчистената коприва се вари в подсолена вода, отцежда се и се пасира. В сгорещеното масло се изсипват копривата, 2 яйца предварително добре разбити, две щипки червен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп