Пюре от нахут

Пюре от нахут Лакомник

Традиционна рецепта за предястие с нахут

Пюре от нахут
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г нахут

1 ч.л. сода

10-15 скилидки чесън

2-3 домата

2-3 с.л. тахан

1 ч.л. червен пипер

1 лимон

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Нахутът се накисва от вечерта в подсолена вода, в която е прибавена содата. На другия ден се измива, залива се с чиста вода и се вари около 1 час. Отцежда се, отделят се 1/3 част от зърната, а останалите се притриват през цедка. Към пюрето се прибавят счуканият чесън и таханът. Сместа се подправя с лимонов сок, сол, изсипва се в чиния и се поръсва с червен пипер и магданоз. Отгоре се поставят купчинки от отделените цели зърна.

Още по темата
Още по темата
Пюре от моркови с бекон
Нарежете морковите и картофите на кубчета. Задушете за 3-4 минути лука и бекона на умерен огън и добавете морковите и картофите. Сипете част от бульона или целия,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц