Пюре от нахут

Традиционна рецепта за предястие с нахут


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нахутът се накисва от вечерта в подсолена вода, в която е прибавена содата. На другия ден се измива, залива се с чиста вода и се вари около 1 час. Отцежда се, отделят се 1/3 част от зърната, а останалите се притриват през цедка. Към пюрето се прибавят счуканият чесън и таханът. Сместа се подправя с лимонов сок, сол, изсипва се в чиния и се поръсва с червен пипер и магданоз. Отгоре се поставят купчинки от отделените цели зърна.
Още по темата

Нарежете морковите и картофите на кубчета.
Задушете за 3-4 минути лука и бекона на умерен огън и добавете морковите и картофите. Сипете част от бульона или целия,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп