
Апетитна и бърза рецепта за вечеря с малко калории




Преди да се започне с подготовката на рибата, се сваряват съставките – почистените зеленчуци, солта, подправките, бялото вино във водата. Морковите, целината и празът се нарязват на тънки ивички за плънката на рибните рула. Пъстървите внимателно се разрязват по гръбнака и се почистват от вътрешностите. От една пъстърва се получават две филета. Върху всяко филе се слага от нарязаните моркови, целината и праза. Посолява се, подправя се с бял пипер и се поръсва с лимонов сок. Върху дъска се разстеля фолио, поставя се върху него филе и внимателно се навива на руло. И така правим общо 8 рула. Върху фолиото се слагат и парчета от изрезките на фолиото, увива се и се пристяга, за да се запази формата на рулата. Така приготвените парчета се варят в приготвения предварително зеленчуков бульон 10 – 15 минути (в него бяхме сварили зеленчуците с виното). Изваждат се с решетеста лъжица и се освобождават от фолиото. Гарнираме по желание.

