Пълнен ананас на Деси Банова

Пълнен ананас на Деси Банова Лакомник
Пълнен ананас на Деси Банова
Автор:Лакомник

Синоптичката Деси Банова фен на кубинската кухня. Първоначално изпробва само една рецепта, но сега има цял тефтер. "Тези ястия изискват повече време, така че не мога да ги приготвям ежедневно. Но когато имам настроение или повод задължително изпробвам нещо нестандартно. Обикновено се получава истински кулинарен празник", казва Деси.

Необходими продукти:

1 ананас

150 г скариди

1 червена чушка

1 авокадо

сокът от 1 лимон

горчица

сол

черен пипер

зехтин

Начин на приготвяне:

Разрежете почистения от дръжката ананас на две и издълбайте вътрешността му. Отстранете твърдите части, а меката вътрешност нарежете ситно. Издълбайте и авокадото и нарежете и него на дребни кубчета. По същия начин нарежете и банана, и чушката. Объркайте горчицата с лимоновия сок, овкусете със сол и разбъркайте със зехтина. Смесете нарязаните на кубчета продукти със скаридите и ги полейте с дресинга. Сместа се пълни в ананасите и се слагат в тавичка. Покриват се с листове кашкавал и се запичат в загряна фурна за 10-тина минути.

Още по темата
Още по темата
Любимата свежа салата на Елена Йончева
Елена Йончева една от най-известните журналистки у нас и единствената жена престрашила се да стъпи на едни от най-страшните бойни полета. Йончева не веднъж е правила...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц