Елена Йончева една от най-известните журналистки у нас и единствената жена престрашила се да стъпи на едни от най-страшните бойни полета. Йончева не веднъж е правила страховити репортажи от Афганистан, Либия, Африка. Благодарение на нейната безстрашност милиони българи успяха да видят истината за войната, която макар и далеч от нас все пак с течение на времето почука и на нашите врати. Елена обаче освен точен професионалист с мифрофон в ръка наскоро стана и майка на първата си рожба. Йончева обича и да готви, а една от любимите й салата е тази с ябълка и ленено семе.
Салата с ябълки и ленено семе
2 моркова
1 зелена ябълка
200 г червено цвекло
1 авокадо
1 с.л. ленено семе
4 с.л. зехтин от авокадо с чесън
сол
лимон
Настърганите моркови, червено цвекло и ябълка се поставят в купа и към тях се добавя нарязаното на кубчета добре узряло авокадо. В салатата се добавя ленено семе и се овкусява с лимонов сок и сол. Полива се с обикновен зехтин или със зехтин от авокадо с чесън.