Пълнено телешко бонфиле на скара
Бърз и лесен специалитет за вашата трапеза
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в 2 с.л. от олиото. Когато омекнат, се сипва червеното вино и повторно се задушават. Прибавят се смлените орехи, овкусява се със сол и чубрицата и се разбърква. Месото се почиства от ципата и се разрязва на 3 диагонални парчета. Леко се цепва в средата и се начуква, докато се получи тънък шницел. В средата на всяко филе се поставя по малко от плънката и се затваря на две като краищата хубаво се притискат. Целта е да се получи джоб, който с две шишчета се защипва по краищата, за да не изпадне плънката. Джобовете се намазват с останалото олио и се изпичат върху обилно намазана със сланина скара. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата
Филето се разрязва, така че да се получи правоъгълник, който се начуква. Месото се осолява, намазва се с масло, поръсва се със ситно нарязан чесън, настърган морков,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп