Пълнено пиле с гъби
Чудесно предложение за празничната трапеза
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Задушаваме маслото на тих огън. Прибавяме към него ситно нарязаните пресен лук и бекон и задушаваме 5 мин. Добавяме нарязаните гъби, хляба и разбъркваме. Сваляме от огъня и добавяме сол на вкус, тамарито и ригана. Получената плънка слагаме в пилето. Връзваме крилцата и бутчетата им едно за друго. Намазваме ги с олиото и ги овкусяваме със сол. Печем пълнените пилета 45 мин във фурна, загрята на 200°, докато се зачервят. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата
От пилешките гърди се оформят пържоли. Поръсват се с черен пипер, заливат се с виното и се оставят да се мариноват. Морковите се бланшират и след това измиват със...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп