Пълнено пиле с булгур и кисело зеле

Пълнено пиле с булгур и кисело зеле Лакомник

Апетитна комбинация за обяд

Пълнено пиле с булгур и кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле с дреболиите

1 кисела зелка

1 ч.ч. булгур

2 с.л. олио

10 ч.л. червен пипер

джоджен на вкус

Начин на приготвянe

Пилето се изчиства, измива се и се осолява. В половината олио се задушават предварително нарязаното зеле, дреболиите и булгурът. Подправя се с червен пипер и ситно нарязан джоджен. Залива се с топла вода и се оставя да ври 10 минути до пълното омекване на зелето.

Пилето се пълни с леко охладената плънка и се зашива. Слага се в тава с останалото олио, долива се малко вода и се пече в умерена фурна около 180 градуса до готовност – около час.

Още по темата
Още по темата
Пълнено пиле с ориз и билки
Загрейте маслото и запържете лука и чесъна докато омекнат на средно силен огън за 2-3 минути. Преместете ги в голяма купа, прибавете хляба, ориза, босилека, розмарина,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц