Пълнени чушки по испански
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържете ситно нарязания лук и чесън, прибавете подправките и запържете докато омекнат. Прибавете лука и запържете. Прибавете 250 мл бульон и оставете да кипне, като може да подправите при необходимост. Намалете огъня и варете на умерена температура за 10 минути, почти до готовност. Отстранете от огъня и оставете да престои 15 минути под капак. Отделно в сух тиган запържете фъстъците. Нарежете на ситно доматите, ригана, магданоза и стафидите. Разбъркайте ги с ориза, добавете фъстъците и разбъркайте. Отрежете горната част на чушките, почистете ги и ги напълнете с получената плънка. Наредете ги в намаслена тава, сложете им капачетата, залейте с малко вода и запечете за 30-35 минути при 200 градуса.
Още по темата
Консервите царевица и боб се отцеждат. Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета и се смесват с царевицата и боба. Прибавя се сосът и хубаво се разбърква....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп