Пълнени чушки по испански

Пълнени чушки по испански Лакомник
Пълнени чушки по испански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. зехтин, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. кимион, 1/2 ч.ч. ориз, 1 кубче бульон, 3 следни домата, 1/2 с.л. стафиди, 35 г фъстъци, 2 с.л. доматено пюре, 2 с.л. пресни листа от мента, сол на вкус, 6 чушки за пълнене

Начин на приготвянe

Запържете ситно нарязания лук и чесън, прибавете подправките и запържете докато омекнат. Прибавете лука и запържете. Прибавете 250 мл бульон и оставете да кипне, като може да подправите при необходимост. Намалете огъня и варете на умерена температура за 10 минути, почти до готовност. Отстранете от огъня и оставете да престои 15 минути под капак. Отделно в сух тиган запържете фъстъците. Нарежете на ситно доматите, ригана, магданоза и стафидите. Разбъркайте ги с ориза, добавете фъстъците и разбъркайте. Отрежете горната част на чушките, почистете ги и ги напълнете с получената плънка. Наредете ги в намаслена тава, сложете им капачетата, залейте с малко вода и запечете за 30-35 минути при 200 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Чушки с боб и чили
Консервите царевица и боб се отцеждат. Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета и се смесват с царевицата и боба. Прибавя се сосът и хубаво се разбърква....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц