Пълнени чушки с царевица

Пълнени чушки с царевица Лакомник
Пълнени чушки с царевица
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. масло

4 чушки

2 скилидки чесън

1 ½ глава лук

2 ч.ч. зърна от царевица

1 ч.л. лют червен пипер

160 г сирене фета

0,5 ч.ч. кисело мляко

6 щипки чили на прах

80 г твърд кашкавал

кориандър

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. В тиган разтопете маслото и запържете, почистените и ситно нарязани лук и чесън на умерена температура, докато придобият златист цвят за около 3-4 минути. Прибавете царевицата и при постоянно бъркане оставете на котлона за 5-10 минути, докато царевицата стане ярко жълта. Отнемете от огъня и прибавете лютия пипер, чилито, натрошеното сирене фета, разбъркайте добре продуктите и подправете със сол и черен пипер. Срежете горната част на чушките при дръжката и ги почистете от семките. След това ги напълнете със готовата смес, поставете ги в намаслена форма за печене и покрийте отгоре с изрязаните дръжки. Поръсете ги с растително масло или зехтин, сипете 1 пръста вода и ги сложете във фурната да се запекат за 20-30 минути, докато омекнат добре чушките. Поръсете готовото ястие с настъргания кашкавал и оставете във фурната за още 5 минути. Сервирайте като украсите със ситно нарязания кориандър.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц