Пълнени чушки по гръцки
Интересна идея за пълнежа в любимата българска гозба
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа смесете каймата, спанака, тиквичката, лука, булгура, яйцето и подправките. Разбъркайте добре, докато се смесят всички продукти. Почистете и нарежете чушките на половинки. Напълнете ги с каймата и поръсете със ситно нарязаните сушени домати и натрошено сирене. Покрийте с фолио и печете около 20-30 минути. Махнете фолиото и печете още около 25 минути, докато месната плънка е готова.
Още по темата
Почистете чушките от семките и дръжката. Осолете ги отвътре и ги напръскайте с лимонов сок. Оставете ги на хладно докато приготвите плънката. Сварете ориза за...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп