
Леко и вкусно хапване за делничните дни




Измиваме месото и го сваряваме. Нарязваме го на средни по големина парчета и го смиляме. В тенджера слагаме маслото (маргарина) да се разтопи, прибавяме брашното и разбъркваме добре. Махаме от котлона, за да сипем малко прясно мляко, и отново връщаме. Разбиваме с тел, докато сместа се сгъсти. Добавяме сол и черен пипер. Измиваме тиквичките и ги оставяме няколко минути в подсолена топла вода. След като ги извадим, ги назрязваме на две половинки по дължина. Изчистваме вътрешноста им и я отделяме в дълбок съд. В него прибавяме пилешкото месо и разбито яйце, 2/3 от настъргания кашкавал, сол и пипер и 1/2 от сместа с брашното и млякото. Разделяме сместа по равно във всяка тиквичка. Слагаме отгоре другата половина от сместа с брашното и остатъка от настъргания кашкавал. Печем във фурна 30 мин на 200º. Готовото ястие поливаме леко с предварително разтворения зеленчуков бульон.

