Пълнени патладжани с пиле
Невероятно вкусна идея, с която ще впечатлите и гостите
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Дръжките на патладжаните се отстраняват, патладжаните се измиват и се разрязват надлъжно на половинки. Издълбава се вътрешността. Пилешкото месо се смила на кайма. Лукът се нарязва и се задушава в част от маслото. Към него се прибавя месото и също се задушава. Слагат се обелените и нарязани на ситно домати, посолява се, прибавя се и вътрешността на патладжаните. Издълбаните патладжани се напълват с така приготвената смес, подреждат се в удобен за печене съд, заливат се с останалото масло и се пекат в умерена фурна. Яйцата се разбиват с киселото мляко и с тях се заливат изпечените патладжани. Ястието се запича отново и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Още по темата
Разполовете патладжаните по дължина и отстранете семките. Издълбайте вътрешността. Нарежете извадената месеста част на патладжаните на дребно и поръсете със сол....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп