Пълнени калмари по италиански

Страхотна и здравословна рецепта за обяд или вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180°C. Първо почистете калмарите: отстранете главата от тялото на калмара и изрежете пипалата точно над очите. Уверете се, че е празен. Смесете фетата, доматите, маслините, сушените домати и босилека. Разбъркайте в купа. Добавете каперси, пипер, розмарин, риган и мащерка. Разбъркайте добре. С помощта на малка лъжичка напълнете калмарите с приготвената плънка. Използвайте клечка за зъби за затваряне на калмарите. Сложете пълнените калмари в тава и поръсете съз зехтин и лимонов сок. Покрийте с алуминиево фолио и печете за около 20-25 минути. Махнете фолиото и гответе още 5 минути. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

В голям тиган с олио задушаваме 5 мин калмарите и предварително нарязаните чушки, кромид лук и чесън. Доливаме виното и оставяме да ври още 5 мин, след което изваждаме...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп