Калмари по гръцки
Бързо, апетитно и засищащо ястие за цялото семейство
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Калмарите се измиват, подсушават и пържат около 10 минути в олиото. Отделно се смесват ситно нарязаният магданоз, скълцания чесън, мастиката, солта и пипера. Сместа се сипва при калмарите и се оставя на огъня 3-4 минути. Накрая се наливат млякото и сметаната, задушава се още малко.
Още по темата
Отрязваме главите на измитите калмари и ги запазваме. Загряваме на среден огън половината олио в тиган и прибавяме главите и 1 скилидка чесън. Оставяме ги да се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп