Пълнени калмари



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете ориза в подсолена вода за около 20 минути.
През това време почистете калмарите и ги бланширайте за минута във вряща вода, оставете да се охладят. Почистете скаридите и мидите.
Запържете лука и чесъна, прибевете нарязаните скаридити и види и запържете за 2 минути, залейте със сметаната, подправете на вкус и разбъркайте, като прибавите и градинския чай нарязан на ситно. Гответе около минути докато се сгъсти.
Добавете готовия ориз и разбъркайте добре. Напълнете калмарите с получената смес и ги запържете до златисто.
Още по темата

Смесете джинджифила, сока от лайма, направете малки разрези на калмарите и ги прибавете съм джинджифила. Разбъркайте добре така, че калмарите да са покрити, сложете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп