Пълнена тиква с агнешко
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте тиквата и отрежете горната част, издълбайте я от вътре с лъжица. Измийте семките и ги запечете във фурната. Намажете тиквата с олио и я запечете на грила при 200 градуса за 10 минути. През това време нарежете на малки кубчета агнешкото и го запържете в загрято олио, подправете и задушете до полуготовност. Нарежете на ситно лука и го запържете в маслото от месото за 2 минути, прибавете го към месото, добавете нахута, подправете с гарам масала, мащерка, сол, черен пипер и напълнете с получената плънка тиквата. Запечете за 30 минути на грила при 200 градуса.
Още по темата
Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте 1 с.л. зехтина на средно силен огън в тиган и добавете лука, чушката и чесъна. Задушете като бъркайте около 6-7 минути или...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп