
Лесен за изпълнение, ефектен и много вкусен десерт




В съда, в който ще се пече пудингът, се загрява на сухо до светлокафяво оцветяване захарта и с получения карамел се обливат стените на съда. Обелените и почистени ябълки се настъргват и леко се изстискват, след което се смесват със стафидите, ореховите ядки, канелата, кората и сока на лимона. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване и към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя последователно по малко от бисквитите и от млякото, а след това - разтопеното масло и ябълките. Накрая внимателно се примесват разбитите на твърд сняг белтъци. Сместа се изсипва в облетия с карамела съд и се пече 10 минути в силно загрята фурна, след което фурната се намалява до 180С и се пече още 30 минути. Готовият пудинг се оставя да изстине и се обръща в подходяща чиния.

