Прясно зеле с картофи
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязва се зелката на дребно, осолява се, намачква се и се оставя да преседи така около час. След това се овкусява с червен пипер, прибавят се нарязаните чушки, домати и се разбърква добре. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. В дълбока тенджера се редуват пласт зеле, пласт картофи, като най-отгоре да бъде зеле. Полива се с олиото, водата и нарязания на едро магданоз и целина. Слага се да се вари на тих огън до омекването им.
Още по темата
За да се отделят лесно листата на зелката, кочанът се изрязва по-дълбоко и по-широко. За да омекнат, се заливат със солена и подкиселена вряла вода и се варят 5-10...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп