Празнична салата „Италиански домати”
Вкусна и ефектна комбинация с моцарела, кедрови ядки и песто
Приготвяне
20 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете и обелете доматите и ги нарежете на филийки. Нарежете на филийки и моцарелата.
Смесете пестото със зехтина, маслиновата паста и кедровите ядки и разбъркайте докато стане еднородна консистенция. Намажете всяка филийка домат с така получената паста и отгоре покрийте с филийка моцарела. Преди сервиране може да поръсите с пресен босилек по желание.
Рецептата е на редакторката ни Звездомира Танева
Още по темата
Намаслете със зехтин тавичка и наредете по дъното доматите, нарязани на шайби и подсушени. Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете за три до пет минути доматите....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп